Polski ŻUR na IMEX America
Tym razem potrawy miały być szybkie w przygotowaniu, ekonomiczne i jednogarnkowe, łatwe w obdarowaniu dużej grupy osób. Wśród nich znalazła się polska tradycyjna zupa – Żur z jajkiem.
Celem projektu jest propagowanie lokalnym przysmaków przez osoby związane z globalnym przemysłem spotkań. Tym razem do gotowania zostało zaproszone Poland Convention Bureau Polskiej Organizacji Turystycznej, a swoją recepturą podzielił się Krzysztof Celuch.
- "W Polsce istnieje tyle rodzajów przygotowania żurku ile jest regionów. Jednak to co wspólne to zakwas z mąki żytniej i tradycyjny sposób podania w chlebie" - zaprasza do spróbowania Krzysztof Celuch.
Obok polskiej potrawy można znaleźć wiele smaków z całego świata, takie jak enchilada ze Stanów Zjednoczonych czy owsiane ciasteczka z Litwy. Do tej pory ukazały się także serie: American classics, Asian flavours, European Taste Tour.
Najbliższa okazja do rozmowy o spotkaniach i wydarzeniach w Polsce przy polskim żurku już podczas IMEX America na stoisku 2708. Zapraszamy!