en
en
Kontakt

Już 2 grudnia we Wrocławiu spotkanie branżowe #EventprofsPL

Poland Convention Bureau i Convention Bureau Wrocław serdecznie zapraszają przedstawicieli naszej branży na wyjątkowe wydarzenie! Już 2 grudnia 2024 w hotelu Ibis Styles Wrocław odbędą się dwa specjalistyczne szkolenia, które przybliżą uczestnikom tematykę kulinariów w biznesie oraz aktualne trendy w tworzeniu treści multimedialnych. Dodatkowo, 3 grudnia zaplanowano spotkanie dla przedstawicieli polskich biur convention, podsumowujące rok działań w Polsce i za granicą.

spotkanie-eventprofspl-we-wroclawiu-szkolenie-Laboratorium-Tworcow-Convention-Bureau-Wroclaw-polandcvb-eventprofsLAB.jpg

Spotkanie #EventprofsPL 2 grudnia (poniedziałek)

Pierwszy dzień spotkania w szerokim gronie branżowym zostanie poświęcony tematyce kulinariów i marketingu internetowego. Będzie to doskonała okazja do poszerzenia wiedzy, wymiany doświadczeń oraz budowania wartościowych relacji biznesowych.

Program spotkania 2 grudnia (poniedziałek)

  • 12.30– 13.00 rejestracja, energetyczny poczęstunek dla ciała i ducha (brain food), networking
  • 13.00 – 13.15 powitanie i słowo wstępne – PCB POT i CVB - Wrocław
  • 13.15 – 14.45 Inteligencja kulinarna w biznesie - “Kultura polskiego stołu” - szkolenie poprowadzi dr Bogdan Gałązka. Kuchnia polska – stół jako miejsce spotkań, historia, wyróżniki
  • 14.45 – 15.45 lunch
  • 15.50 – 16.50 Laboratorium Twórców –„Kulinarne wideo w erze Tik Toka i rolek na Instagramie” trenerka Edita Kaite, travel & food content creator. Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się jak tworzyć angażujące treści wideo w mediach społecznościowych.
  • 17.30 – 20.00 kulinarny spacer z CVB - Wrocław na Jarmark Bożonarodzeniowy z  testowaniem specjałów z Dolnego Śląska


Udział w wydarzeniu jest bezpłatny i wymaga wcześniejszej rejestracji – LINK DO FORMULARZA ONLINE.

Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.


O prelegentach

Dr Bogdan Gałązka

Bogdan-Galazka-Laboratorium-Tworcow-Wroclaw-polandcvb-eventprofsLAB.jpg


Dr Bogdan Gałązka z Culinary Research and Development, szef kuchni i doktor nauk humanistycznych w dziedzinie historii. Gałązka specjalizuje się w historii kulinariów i od wielu lat popularyzuje kulturę poprzez organizację wydarzeń o tematyce kulinarnej. Laureat konkursu Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej 2023, autor książek, w Warszawie prowadzi kawiarnię Stolica Cafe.  

Jak sam powiada pierwsze naleśniki usmażył, gdy miał 9 lat. Mama Czesia, pochodząca z Grajewa na Podlasiu, zachęcała go do gotowania od małego. Nieco później – jak wielu znakomitych polskich kucharzy – Bogdan Gałązka zawodu uczył się od legendarnego Kurta Schellera, a także w Culinary Academy of New York. Z wykształcenia teolog i specjalista od zasobów ludzkich – najbardziej na świecie lubi gotować i podróżować. Z podróży przywozi przyprawy, zioła i kwiatowe olejki. Potem wyczarowuje z nich sosy, lody czy herbatę pachnącą irańskim szafranem, lawendą lub hibiskusem.

Dr Bogdan Gałązka na LinkedIn oraz na Instagramie. Strona Stolica Cafe w Warszawie.


Edita Kaite

Edita-Kaite-Laboratorium-Tworcow-Wroclaw-polandcvb-eventprofsLAB.jpg

Edita Kaite to twórczyni treści związanych z podróżami i kulinariami, pochodząca z Litwy. Jej konto na Instagramie Instagram.com/edita.kaite obserwuje blisko 100 000 osób.

Swoje krótkie filmy z podróży oraz o lokalnych specjałach publikuje również na TikToku tiktok.com/@edita.kaite. Stona internetowa Edity Kaite - Travel and Food Content Creation www.editakt.com.

W wieku 16 lat przeprowadziła się do Wielkiej Brytanii, gdzie spędziła prawie połowę swojego życia. Obecnie Edita skupia się na nowych przygodach, odkrywaniu smaków z każdego zakątka świata i dzieleniu się historiami, które im towarzyszą. Edita zaczynała swoją karierę jako piekarz (uwierzcie, zna się na zakwasie!) oraz fotografka kulinarna i produktowa. Jej doświadczenia z tej dziedziny rozbudziły w niej prawdziwą miłość do jedzenia. Jednak jej prawdziwą pasją stały się podróże, szczególnie po Polsce i odkrywanie nowych kultur, smaków, spotkania z fascynującymi ludźmi i opowiadanie ich historii. Jeśli Edita odwiedza Twoje miasto, nie zdziw się, jeśli zorganizuje spotkanie, by w luźnej atmosferze poznać nowych ludzi i podzielić się opowieściami przy filiżance herbaty lub lokalnym przysmaku.

"Piękne kultury, smakowite potrawy i niezapomniane wspomnienia!" – to hasła, które kierują jej twórczością internetową.

Wydarzenie organizowane jest dzięki współpracy Poland Convention Bureau oraz Convention Bureau Wrocław. Zadanie dofinansowane jest ze środków Gminy Wrocław. www.wroclaw.pl 

dofinansowanie-projektu-wroclaw.png

#WroclawtheMICEplace #EventprofsPL #PolandCVB #EventprofsLAB

wroclaw-the-mice-place.jpg


Spotkanie dla biur convention 3 grudnia (wtorek)

Trzeciego dnia w hotelu Ibis Styles, w godzinach odbędzie się cykliczne spotkanie dla przedstawicieli polskich biur convention, podczas którego zostanie podsumowany rok 2024 oraz omówione plany na rok 2025. W wydarzeniu weźmie udział 30 przedstawicieli miejskich i regionalnych biur convention.

polskie-biura-convention.jpg

Do góry