Węgierscy dziennikarze poznawali uroki Dolnego Śląska
Pierwszego dnia uczestnicy poznali Winnicę Jaworek, gdzie mieli okazję degustować wyśmienite polskie wina. Następnie udali się do wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO Kościoła Pokoju w Jaworze. Wieczorem dziennikarze spędzili czas na Zamku Grodziec a następnie na Zamku Kliczków, gdzie został zaplanowany nocleg.
Kolejny dzień zaczął się od zwiedzania Manufaktury Bolesławickiej, podczas którego odbyły się warsztaty ze zdobienia ceramiki. Grupa węgierskich dziennikarzy spędziła również czas na Zamku Czocha oraz poznawała uroki zapory wodnej w Siedlęcinie. Wieczorem została zorganizowana prezentacja bazy uzdrowiskowej wraz z kolacją w Uzdrowisku Cieplice. Noc uczestnicy spędzili w Pałacu Pakoszów.
Wśród atrakcji trzeciego dnia pobytu dziennikarzy na Dolnym Śląsku znalazły się Huta Szkła Kryształowego Julia w Piechowicach, Zamek Książ oraz Podziemne Miasto Osówka (kompleks „Riese”). Wieczorem zwiedzano także Duszniki-Zdrój, a nocleg został zaplanowany w Hotelu Polanica Resort Spa.
Ostatni dzień został poświęcony na zwiedzanie Twierdzy Kłodzko oraz Kopalni Złota w Złotym Stoku. Węgierscy dziennikarze następnie poznali kolejne miejsce na winnej mapie Dolnego Śląska – Winnicę Niemczańską. Wieczór upłynął na zwiedzaniu Wrocławia, skąd następnego dnia grupa udała się w podróż powrotną na Węgry.