en
en
Kontakt

Słynna indyjska dziennikarka w Polsce

rahmi.jpg

Rashmi Uday Singh jest autorką kilkudziesięciu książek, prezenterką telewizyjną, zdobywczynią wielu prestiżowych nagród i odznaczeń (w tym Orderu Sztuki i Literatury Republiki Francuskiej). Do Polski przyjechała w celu zebrania materiałów do swoich przyszłych projektów oraz poszukiwania nowych nieodkrytych miejsc, które mogłaby przedstawić swoim czytelnikom. Rashmi na co dzień współpracuje z pismami kobiecymi i lifestylowymi. W szczególności specjalizuje się w kulinariach, jest autorką wielu przewodników o tej tematyce.

Podróż studyjna składała się z 3 etapów. Na początku dziennikarka odwiedziła Warszawę, gdzie podkreślone zostało szczególnie bogactwo kuchni wegetariańskiej na gastronomicznej mapie stolicy. Następnie dziennikarka zwiedzała Łódź jako miasto wyróżnione przez Lonely Planet w kategorii Best in Travel 2019. Ostatnim etapem jej podróży było poznanie Krakowa jako Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019 oraz zwiedzanie Małopolski.

Tematyka podróży skupiała się głównie na aspekcie kulturowym i przede wszystkim kulinarnym Polski. Dziennikarka odbyła wiele rozmów z szefami kuchni oraz właścicielami odwiedzanych miejsc. To pozwoliło jej na zebranie wyjątkowego i wartościowego materiału, który wykorzysta w przyszłości. Dotychczas ukazały się już pierwsze artykuły autorstwa Pani Rashmi w The Times of India.

Podróż została zrealizowana przy współpracy ze Stołecznym Biurem Turystyki, Łódzką Organizacją Turystyczną, Urzędem Miasta Krakowa oraz Małopolską Organizacją Turystyczną.

Do góry