Rosyjscy specjaliści polecają warszawskie restauracje
W styczniowym numerze branżowego magazynu Restoratorchef ukazał się artykuł o warszawskiej kuchni w okresie świąteczno-noworocznym. Tekst opatrzony licznymi zdjęciami jest wynikiem podróży studyjnej, jaką zorganizowała Polska Organizacja Turystyczna w grudniu 2017 r we współpracy ze Stołecznym Biurem Turystyki i Urzędem Miasta Kraków.
Dziennikarka Natalia Sabińska biorącą udział w podróży, szczegółowo opisuje najciekawsze jej zdaniem miejsca gastronomiczne stolicy Polski. Wymienia w tym kontekście m.in. Halę Gwardii i Halę Koszyki czy Pijalnię Czekolady Wedel.
Szczególnie dużo miejsca autorka po
święca konkretnym restauracjom i ich szefom kuchni np. Atelier Amaro, Concept 13, Dyletanci i Bez Gwiazdek. Jest to swoista rekomendacja do przyjazdu do Warszawy i skosztowania konkretnych dań.
Relacja z podróży przez gastronomiczne oblicze Warszawy to nie jedyny efekt zorganizowanej przez POT wizyty w Polsce. W kolejnym numerze ukaże się także artykuł o kulinarnych atrakcjach stolicy Małopolski - Krakowa.