en
en
Kontakt

Promocja polskich kulinariów w Moskwie

warsztat-rosja.jpg

Kampania „Rozsmakuj się w Polsce” ma na celu pokazania Polski jako kraju nie tylko ciekawego turystycznie, ale także smacznie inspirującego. Uczestnicy warsztatów, głownie dziennikarze, blogerzy kulinarni i  turystyczni mieli okazję poznać smaki tradycyjnej polskiej kuchni oraz zapoznać się z atrakcjami turystycznymi naszego kraju.

W ramach akcji odbyły się dwa pokazy. Pierwszy, zorganizowany 8 października w Krokus Expo podczas popularnych moskiewskich targów gastronomicznych, poprowadził szef kuchni Ambasady RP w Moskwie Sylwester Prokopiuk. Drugi zaś, zatytułowany „Smaki Polskiej jesieni”, odbył się 12 października na Centralnym Rynku ul. Maroseyka i przeprowadził go Paweł Zieliński szef kuchni hotelu Belotto 5* w Warszawie.

Zaproszeni goście mieli okazję degustować przysmaki polskiej kuchni m.in. tradycyjny żurek, zapiekaną kaczkę w sosie żurawinowo-wiśniowym, dania z pstrąga i szczupaka z młodym szpinakiem czy wieprzowinę z marynowanymi kurkami.

Warsztaty zgromadziły łącznie ponad 100 gości. Podczas spotkania uczestnikom zostały przekazane materiały i publikacje promocyjne.

 

Do góry