Pokaz kulinarny w Moskwie
Zaproszonych na prezentację rosyjskich blogerów, dziennikarzy i przedstawicieli środowisk opiniotwórczych ugościł Cezary Powała, szef kuchni warszawskiego MAKRO. W przygotowanym przez niego menu znalazły się tradycyjne polskie potrawy, m.in. polski chłodnik, oscypek z żurawiną, polędwiczki z kaszotto oraz pieczone jabłka.
Podczas krótkiej przerwy w pokazie goście mogli obejrzeć prezentacje atrakcji turystycznych Polski, która zachęcała do przyjazdu do naszego kraju. Wszyscy uczestnicy pokazu kulinarnego i prezentacji otrzymali drobne upominki.
Wydarzenie uświetniła obecność Ambasadora RP w Federacji Rosyjskiej Włodzimierza Marciniaka wraz z małżonką .
Organizatorem pokazu kulinarnego były wspólnie Polska Organizacja Turystyczna (Zagraniczny Ośrodek Polskiej Organizacji Turystycznej w Moskwie) oraz Instytut Polski w Moskwie przy współpracy z rosyjskim Centrum Edukacji HORECA.