Eurogastro - coś dla duszy i dla ciała!
24 marca br. rozpoczęły się Targi EuroGastro - najważniejsze wydarzenie dla sektora HoReCa. 278 wystawców z 14 krajów zaprezentuje swoją ofertę w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Podczas targów będzie można przyjrzeć się nowościom, aktualnym trendom, a także podpatrzeć kulinarnych mistrzów.
Targi EuroGastro to miejsce, w którym przedstawiciele sektora gastronomicznego, niezależnie od tego czy prowadzą restaurację, cukiernię, bar samoobsługowy, bistro ze zdrową żywnością, fast food czy food truck, kompleksowo wyposażą i zaopatrzą swój lokal. Z kolei dla tych, którzy w sektorze HoReCa dopiero stawiają pierwsze kroki, EuroGastro będą inspiracją do znalezienia pomysłu na własny biznes.
Wizyta na EuroGastro to także możliwość skorzystania ze szkoleń i warsztatów z zakresu marketingu i zarządzania, które pomogą podnieść wskaźniki rentowności biznesu i pozyskać nowych klientów. Będą to następujące konferencje: „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją", „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację!", „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie", „Brak klientów w restauracji - czy mam na to wpływ?", „Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020" oraz „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej". Na targach można wziąć udział w kursie, który kończy się egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej WSET.
Więcej informacji oraz program wydarzeń towarzyszących znajdują się na: www.eurogastro.com.pl